Nickerie houdt 13e keer pagara estafette
31 Dec 2019, 20:20
foto
Traditiegetrouw trekt de pagara estafette in Nieuw Nickerie heel wat mensen.


In het rijstdistrict is dit jaar weer 800 meter aan vuurwerk afgeschoten om het jaar 2019 af te sluiten. De pagara-estafette dit jaar heeft meer mensen op de been gebracht dan de 5.500 vorig jaar. De commissie jaarafsluiting Nickerie is tevreden met de bijdrage van het bedrijfsleven en individuen.

De mensen raakten niet uitgesproken over de estafette, die ongeveer 50 minuten heeft geduurd.  Albert zegt dat hij genoten heeft.Velen hebben het gebeuren vastgelegd met hun mobieltjes. "Dit is precies waarvoor wij naar Nieuw Nickerie zijn genoten. Ik heb genoten," zegt een enthousiaste bezoeker die uit Wageningen kwam voor de estafette. Ook bewoners van Coronie en Paramaribo hebben de 13e estafette in het district meegemaakt. Enkele Guyanese buren hebben speciaal de oversteek gemaakt voor dit evenement.

Sinds 2016 wordt de estafette niet meer in de straten van Nieuw Nickerie gehouden. De activiteit heeft een vaste plek, veiliger en overzichtelijker bij het Brasa- en volksplein. Met medewerking van enkele dj's van het district is de eerste streetparty samen met de pagara estafette gehouden. De streetparty gaat door tot 10 uur 's avonds. Er volgt dan een vuurwerk spektakel van ongeveer een uur. De bezoekers hebben dan een uur de tijd om naar huis te gaan en in huiselijk verband hun gebruikelijke pagara te schieten.
Advertenties