Twee verkeersdoden op laatste dag van het jaar
31 Dec 2019, 12:56
foto
Op de kruising Picasso- en Amethietstraat heeft een vrouw vandaag het leven gelaten. Zij werd aangereden door een chauffeur die geen voorrang verleende.


Op deze laatste dag van het jaar heeft het verkeer weer levens geëist. Een vrouw heeft het leven gelaten door een aanrijding op de hoek van de Picasso- en Amethietstraat in Paramaribo-noord. Starnieuws verneemt van omstanders dat de veroorzaker van de aanrijding geen voorrang heeft verleend. 

Buurtbewoners hebben diverse malen aangegeven dat er een drempel moet komen op deze kruising. Aangezien er geen voorrang wordt verleend, gebeuren en hier vaak aanrijdingen. Gehoopt wordt dat nu actie zal worden ondernomen. De vrouw is ter plekke overleden. 

Ook in Nickerie is in de nacht een verkeersslachtoffer te betreuren. Een voetganger werd dodelijk aangereden door een bromfiets. Het aantal verkeersslachtoffers is gestegen naar 78 voor dit jaar. 2018 werd afgesloten met 76 doden in het verkeer. 

De politie Public Relations meldt dat de 66-jarige voetganger Sjie Towan aan de A.K. Doerga Shawstraat is overleden na te zijn aangereden door een bromfietser. De voetganger werd roerloos op het wegdek aangetroffen. Bij aankomst van de ingeschakelde ambulance gaf het personeel te kennen dat de man geen teken van leven meer vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast.

Volgens het voorlopige onderzoek moet Sjie Towan vermoedelijk tijdens het oversteken door de 18-jarige bromfietser zijn aangereden. Het ontzielde lichaam van is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De bromfietser is na voorgeleiding en verhoor heengezonden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April