Alle formaliteiten Afobakadam vervuld
31 Dec 2019, 12:43
foto
Na de afhandeling van de formaliteiten over de Afobakadam wordt een toost uitgebracht. Om 00:00 uur is de dam van Suriname. (Foto: NII)


Nu alle formaliteiten vervuld zijn en de Afobaka Waterkrachtcentrale in Surinaamse handen is gekomen, houdt president Desi Bouterse woensdag 1 januari een persconferentie. De ministers Gillmore Hoefdraad (Financiën) en Sergio Akiemboto (Natuurlijke Hulpbronnen) zullen ingaan op dit historische feit. 

Minister Gillmore Hoefdraad heeft telefonisch met Wilmington Trust National Association de formaliteiten afgehandeld. Hij heeft bevestigd dat de fondsen die zijn vergaard, overgeschreven kunnen worden naar de bankrekening van Alcoa. Op hetzelfde moment zijn alle documenten over de dam ook aan Suriname overhandigd, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Het gesprek werd vandaag gevoerd onder aanwezigheid van minister Akiemboto, Ruben Halfhuid, directeur van Suralco, Dilip Sardjoe, voorzitter van de onderhandelingscommissie en Faranaaz Alibaks, die als jurist verbonden was aan dit team. Een traject van vijf jaren is voorafgegaan om te komen tot dit moment, vanaf het bespreken van het vertrek van Suralco tot overgave van de dam, laat minister Hoefdraad weten. Meteen na het telefoongesprek belde minister Hoefdraad president Bouterse om het goede nieuws door te geven. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April