Korpschef: KPS gaat voor excellente dienstverlening
02 Jan 2020, 06:32
foto
Korpschef, hoofdcommissaris Roberto Prade. (Foto: KPS)


Het Korps Politie Suriname (KPS) gaat voor een excellente dienstverlening naar de samenleving toe. De basis hiervoor is gelegd in 2019. De middelen zijn aangeschaft, zoals wagens, motorfietsen, fietsen en apparatuur. De financiële positie van de politie heeft een dusdanige wending gekregen, waardoor het korps beter uit de voeten kan. Wat noodzakelijk is, kan het korps nu zelf aanschaffen en is niet afhankelijk van een lange weg die afgelegd moet worden om aan middelen te komen. Dit zegt korpschef Roberto Prade aan Starnieuws over de verwachtingen van dit jaar. 

"Wij willen de veiligheid - zoals de roep klinkt uit de samenleving - gaan garanderen," zegt de politiebaas. Vroeg in dit nieuwe jaar wordt het KPS verder versterkt met een lichting van 170 personen voor de basispolitie. "Het ziet er allemaal goed uit moet ik zeggen," stelt Prade. De informatiepositie van de politie is volgens hem op een redelijk niveau. Onlangs is op de Jules Sedney Haven 855 kilogram cocaïne onderschept. "Dit is allemaal het resultaat van de versterking van de informatiepositie van de politie. Wij zijn nog niet op het gewenste niveau. Het doel is om gewoon de beste te worden binnen het Caribisch Gebied. En natuurlijk als wij de beste zijn in het Caribisch Gebied, zullen wij het ook goed doen in Suriname," concludeert de politie topman. 

De medewerking die het KPS krijgt van de samenleving via tips en informatie, wordt bijzonder op prijs gesteld. De korpschef kijkt uit naar meer tips en meer informatie vanuit de gemeenschap. Dit zal op een gepaste manier worden aangemoedigd. Vroeg in het jaar zullen er meer mededelingen worden gedaan. Prade is ervan overtuigd dat de samenleving daarop zal inspelen. Hij zegt dat heel wat criminelen opgesloten zijn, waardoor er nu zelfs een tekort is aan ruimte in de cellenhuizen. De politiechef merkt op dat er zo nu en dan nog incidenten zijn die zorgen baren. Dit zal op een gepaste manier worden aangepakt. Alle mogelijkheden zullen worden benut om meer successen te boeken. De samenleving zal worden aangespoord om de broodnodige informatie door te geven. Bij de jaarafsluiting van het KPS heeft de korpschef aangegeven dat een nieuwe 'Most Wanted' lijst komt met een 'extra dimensie' voor succes. 

"De samenleving mag rekenen op de politie. Wij werken er hard aan om dat professionele korps te gaan worden waar de samenleving naar uitkijkt. Een korps waar eenieder trots op mag zijn. Natuurlijk zijn er hier en daar wat zaken die nog knellen, maar wij werken er hard aan. De factor mens speelt een belangrijke rol in deze. De middelen zijn er maar de factor mens baart ons toch wel wat zorgen. Politiemannen die hun job niet begrijpen en hun verantwoordelijkheid niet willen oppakken. Maar dat komt allemaal goed. Wij gaan gewoon voor het beste in dit nieuwe jaar. Er zijn wat zaken die wij in place willen brengen, die sowieso zullen aanslaan in de samenleving", meent de korpschef. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March