Getrouw en Prade schetsen voornemens Juspol en KPS
30 Dec 2019, 22:19
foto
Korpschef Roberto Prade. (Archieffoto)


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) en korpschef Roberto Prade, hebben afgelopen vrijdag bij de jaarafsluiting van het Korps politie Suriname (KPS), op het terrein van het Politie Opleidingscentrum (POC), een vooruitblik gegeven van enkele voornemens van het ministerie en het KPS. Criminaliteitsbestrijding, bevorderen van de verkeersveiligheid en versterking van de politieorganisatie staan hoog op de agenda.

Bij deze gelegenheid zijn 318 politieambtenaren bevorderd en is er een nieuwe ‘Most Wanted’ lijst met een "extra dimensie" voor extra succes, aangekondigd door Prade. Hij sprak over criminaliteitsbeheersing en zei dat het KPS een apparaat heeft aangeschaft dat zal resulteren in het beter beheersen van de criminaliteit. Volgens hem zijn de positieve resultaten al zichtbaar. Hij gaf aan dat er voor het project van buurtmanagement al 60 mensen zijn opgeleid.

Met de verkiezingen in aantocht wordt een groep van 170 man opgeleid en worden 400 rekruten binnengehaald voor de versterking van de politieorganisatie, meldt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.
Prade zei dat het KPS zich moet ontwikkelen van een verlieslatend bedrijf naar een bedrijf met veel potenties. “Het ziet er rooskleurig uit, maar we willen de overheid zo min mogelijk belasten”, lichtte hij toe. In dit verband is onder meer, wisseling van de wacht geweest bij de financiële administratie.

Getrouw vroeg aandacht voor de constante verbetering van de kwaliteit van het politiewerk. Hij ging ook in op de zaken die het ministerie heeft gerealiseerd in 2019, zoals de start van de nieuwe kaderopleiding en de elementaire opleiding van de politie. Het wagenpark van het KPS is totaal vernieuwd en uitgebreid met 75 nieuwe voertuigen, 80 rijwielen en 50 motorfietsen voor de Motor Surveillance Dienst.

In 2019 is het Politie Record Management Systeem gelaunched en is er een politiepost bij de Back-Track route ingesteld. Getrouw geeft aan dat er binnenkort ook een politiepost komt te staan te Redi Doti. In 2019 is het politie station te Moengo gerenoveerd, een politie unit te Rietbergplein en een Unit bij de Volkskrediet Bank (VCB) in gebruik genomen.

Verbetering en de bevordering van de verkeersveiligheid blijft volgens Getrouw één van de beleidsprioriteiten van de regering. “We merken een stijging van bromfietsers als verkeersslachtoffers. Zulks is aanleiding tot grote bezorgdheid. In 2020 zal de uiteindelijke voortzetting van de certificering van de bromfietsen plaatsvinden.”
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April