Sapoen: Vonnis Bouterse zal verkiezingen overschaduwen
31 Dec 2019, 15:20
foto
Raymond Sapoen, politiekleider van HVB.


"Komend jaar staat in het licht van de verkiezingen waarvan ik helaas vermoed dat deze zullen worden overschaduwd door het uitgesproken vonnis tegen Desi Bouterse. Ongeacht de uitslag van de verkiezingen hebben we de heel moeilijke maar dankbare taak om na ruim 37 jaar nu eens eindelijk als een volwassen natie het pad van verzoening op te gaan. De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging zal altijd haar volledige medewerking daaraan verlenen." Dit zegt politiekleider Raymond Sapoen op een vraag over zijn verwachtingen in 2020, aan Starnieuws. 

In economisch opzicht wordt 2020 in het algemeen een zwaar jaar "waar we alles aan moeten doen de inflatie beheersbaar te houden. Er zijn geen financiële meevallers terwijl daartegenover de operationele kosten vanwege de verkiezingen behoorlijk zullen oplopen en ook de jaarlijkse aflossing van onze schulden een enorme druk zullen leggen op de begroting," merkt de politicus op.

Bezuiniging over de hele linie is een noodzaak en de regering moet zich nu al eigenlijk richten op de juiste prioriteiten, meent Sapoen. Geen grootschalige projecten en trekkingen uit reeds gesloten leningen met onder andere de IsDB en China. Hij pleit om deze voorlopig te parkeren. "Aan de andere kant zullen we het jaar 2020 moeten plaatsen in het licht van onze nationale ondernemers die de afgelopen vier jaren behoorlijk hebben moeten inleveren vanwege de economische crisis. Het Agrarisch Krediet Fonds, het Garantiefonds en het KMO fonds moeten een fikse incentive krijgen ter stimulering van het nationale ondernemerschap. Er is geen keus omdat diversificatie van onze fragiele economie nog steeds de belangrijkste economische uitdaging is, ongeacht welke regering aan de macht is. Tenzij Staatsolie ons komt vertellen dat er olie voor 100 jaar te vinden is voor onze kust dat helaas niet het geval is," stelt Sapoen. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April