Suriname en Guyana tekenen toerisme akkoord
30 Dec 2019, 18:17
foto
Handelsminister Stephen Tsang ondertekent een toerisme akkoord met zijn Guyanese collega, Haimraj Rajkumar.


Caricom-olieproducenten Suriname en Guyana hebben vandaag een toerisme akkoord getekend. De samenwerking wordt gezien als een zeer actueel en strategisch mechanisme die tot stand komt terwijl Guyana voorbereidingen treft voor de Tourism Expo van februari 2020. De tentoonstelling wordt in het Arthur Chung Conference Centre gehouden in Georgetown.

Binnen een maand moet er een samenwerkingsraad voor toerisme in Suriname en Guyana zijn opgericht. De raad zal toezicht houden op alle acties die voortvloeien uit het akkoord. Vertegenwoordigers afkomstig uit beide landen uit zowel de publieke als private sector zullen de raad bemensen. De toerismeovereenkomst is bedoeld om de inspanningen in beide landen te stimuleren om het toerisme en het aantal bezoekers aankomsten tussen de twee gebieden te vergroten.

De overeenkomst is in Paramaribo getekend door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme en de Guyanese handelsminister, Haimraj Rajkumar. Volgens Donald Sinclair, directeur-genraal van Toerisme in Guyana, dateren de visie, hoop en planning voor een toerisme overeenkomst al bijna twee decennia. De lange periode die er tussen planning en uitvoering zit, toont een gemeenschappelijke en gedeelde nationale visie die door opeenvolgende regeringen in beide landen in leven is gehouden, stelde Sinclair.

De start van de olieproductie in buurland Guyana zal naar verwachting een belangrijke rol spelenbij het verhogen van het aantal bezoekers naar het land. Voor de kust van Guyana is meer dan 6 miljard vaten ruwe olie gevonden, waarvan de productie al is begonnen. Suriname wint al olie op het vaste land, maar is actief op zoek naar winbare olievoorraden in zijn kustwateren.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April