Brandweer hoofdcommandant: Investeer in uzelf
30 Dec 2019, 20:20
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie doet een bevorderde brandweerman zijn epauletten op.(Foto:NII )


Tijdens de jaarafsluiting van het Korps Brandweer Suriname zijn 242 brandweerambtenaren in een naast hogere rang bevorderd. "Investeer in uzelf en zit niet te wachten op slechts de organisatie om uw kennis en kunde voor het uitoefenen voor uw taken op te vijzelen," was de boodschap van hoofdcommandant  Radjen Jakhari aan de bevorderde leden.

"Continuous learning is an must. De wereld blijft niet stil staan en de moderne techniek tot educatie ligt binnen ons handbereik." Volgens Jakhari is er in het afgelopen jaar continu gewerkt aan beleidsprioriteiten waaronder de verbetering van de mobiliteit van het korps, verbeterde huisvesting en kwalitatieve upgrading van het personeel. Ondanks de milde budgettaire situatie van de brandweer, is er volgens de hoofdcommandant veel bereikt in 2019. Hij noemde de start van de onderofficiersopleiding, de introductie van een eigen korpsvlag en de aanschaf van schoeisel en materieel en samenwerkingsovereenkomsten et de brandweer Haaglanden.

In het komend jaar zal het beleid gericht worden op een goed functionerende organisatie waarbinnen een vernieuwd integriteitsbeleid zal worden ingevoerd. Er komt volgens Jakhari ook een gedragscode in 2020. Hij ziet graag dat het opleidingscentrum van de brandweer te Santo Boma voor het eind van deze regeerperiode wordt overgedragen en dat er een aanvang wordt gemaakt met de elementaire brandweeropleiding. Een specifieke brandweercursus voor universitaire en HBO-geschoolden binnen het korps, staat ook op het verlanglijstje van de hoofdcommandant voor het komend jaar.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie onder wie de brandweer valt, heeft aangekondigd dat uiterlijk februari 2020 het departement wil starten met de officiersopleiding voor de brandweer. Hij merkte op dat het concept organogram van het korps is bijgesteld en goedgekeurd. Dat houdt in dat de nieuwe bezoldigingsreeks van het korps per 1 januari 2020 ingaat. De brandweerlieden zijn officieel uit het Fiso-systeem gehaald. In afwachting op de nieuwe bezoldigingsreeks krijgen de brandweerlieden een overbruggingstoelage, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties