Berenstein: In 2020 moet verbetering van beleid komen
30 Dec 2019, 12:38
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47 tevens coördinator Ravaksur.


Robby Berenstein, voorzitter van C-47 tevens coördinator van Ravaksur, vindt dat in 2020 een belangrijke issue wordt "verandering en verbetering van het algemene beleid in het land". Dit met het oog op de verkiezingen van mei 2020. In de afgelopen periode heeft de vakbeweging ervaren wat het betekent als regels niet voor eenieder gelden en dat rancune wordt toegepast tegen werknemers. "Democratie en rechtsstaat staan bij ons hoog in het vaandel," zegt Berenstein in gesprek met Starnieuws. 

De vakbondsleider merkt op dat er regels zijn, maar er wordt met twee maten gemeten. Een kleine groep, gelieerd aan de regering verrijkt zich ten koste van het volk, stelt Berenstein. Corruptie en ontoelaatbare zaken vinden volgens hem ongestraft plaats. "Daarom is het voor ons een belangrijke issue om werkers erop te wijzen dat dit beleid moet worden veranderd," benadrukt hij. Zonder een goed beleid en transparantie zal het land niet tot ontwikkeling komen. 

Op korte termijn speelt voor Ravaksur de kwestie van belastingvermindering. Hiervoor wordt al heel lang de aandacht van de regering gevraagd. Berenstein merkt op dat er geen reactie komt op brieven en afspraken worden niet nageleefd. "Cruciale bonden binnen Ravaksur hebben reeds aangegeven dat vroeg in 2020 de strijdbijl zal worden opgegraven. De werkers voelen dagelijks dat het steeds moeilijker wordt om het hoofd boven water te houden. 

Berenstein merkt op dat een aantal arbeidswetten de afgelopen periode is aangenomen met het doel verbetering van de positie van de werkende klasse. Toch is er geen verandering te zien in de praktijk. Hij voert aan dat wetten aannemen niet voldoende is. Er dient ook controle te worden uitgevoerd op de naleving ervan. De vakbondsleider wenst de samenleving een voorspoedig 2020 toe. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April