Barre weer doodt minstens 50 in Bangladesh
29 Dec 2019, 10:37
foto


Minstens 50 mensen zijn gestorven in Bangladesh terwijl het koude weer zich door het land blijft bewegen. De laagste temperatuur van het land dit jaar -4,5 graden Celsius- werd vanochtend vroeg geregistreerd in Tetulia, een grensstad in het noorden van Bangladesh.

Tussen 1 november en 28 december stierven zo'n 17 mensen aan acute luchtweginfecties en 33 aan diarree veroorzaakt door het rotavirus en andere ziekten in Bangladesh, zei Ayesha Akhter, een hoge functionaris van het directoraat Gezondheid van de regering. Ziekenhuizen zijn druk bezet met mensen die lijden aan kou-gerelateerde ziekten, zoals griep, uitdroging en longontsteking, zei ze.

Degenen met een laag inkomen, met name arbeiders, worden het zwaarst getroffen door het koude weer omdat ze geen kleding hebben, terwijl vele anderen, vooral kinderen en ouderen, vatbaar zijn voor ziekten zoals longontsteking, zei Akhter.

De lokale meteorologische dienst zei dat de koude golf, vergezeld door koude wind en dichte mist, waarschijnlijk nog enkele dagen zou doorgaan. Dikke mist dwong autoriteiten om verschillende vluchten af ​​te leiden en anderen uit te stellen, zeiden luchtvaartfunctionarissen.

"Ik heb geen keus. Ik moet werken, ongeacht het barre weer, om mijn gezin te voeden," zei Abdur Rahim, een riksha-trekker in de hoofdstad Dhaka. “Het aantal passagiers is sterk afgenomen omdat mensen het uitgaan vermijden. Het wordt ook moeilijk om de riksha voort te trekken, omdat ik het gevoel heb dat mijn lichaam bevroren is."
Advertenties