First Lady maakt tienjarig meisje blij met ontvangst
29 Dec 2019, 04:42
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring ontvangt de tienjarige Ishika Gopal. Hiermee vervult zij de hartenwens van het meisje. (Foto: NII)


First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft de hartenwens van Ishika Gopal (10) vervuld. Zij wilde graag ontvangen door de echtgenote van de president en met een grote zwarte auto naar haar gereden worden. Ishika werd onder escorte gereden naar haar gastvrouw. Het meisje heeft een slechte nierfunctie en wordt gedialyseerd.  

De First Lady was ontroerd bij de ontmoeting met het meisje dat flink en sterk oogt, maar volgens moeder Adjena Tikai én de begeleidende verpleegkundige is dat wat slechts met het oog kan worden waargenomen. Het kind is geboren met verschrompelde nieren en recentelijk ontdekten artsen dat zij ook een vergroot hart heeft. Ze zou het best in het buitenland behandeld kunnen worden, maar daarover zou de behandelende arts een besluit moeten nemen.

De presidentsvrouwe voelde zich bevoorrecht dat het meisje voor een ontmoeting met haar heeft gekozen als droomwens. Het moment heeft indruk op haar gemaakt als moeder. “Het doet je veel als moeder en ik ben blij om haar op dit moment gelukkig te maken”, laat Bouterse-Waldring optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. Ze wenste geen beloftes te doen of hoop te geven, maar zich te zullen inspannen voor wat er nog gedaan kan worden. Tegen Ishika zei de presidentsvrouw dat het kind het beste cadeau is dat ze tot nog toe heeft ontvangen. “Ik vind het fantastisch je hier te mogen ontvangen en speciaal voor jou, omdat je altijd in me hart gaat blijven, heb ik een roos gezet. Ik vind het een eer dat je mij hebt uitgekozen om je een cadeautje uit te reiken.” Behalve van de First Lady ontving Ishika Gopal ook cadeaus van minister Antoine Elias van Volksgezondheid en Digicel.

Op de vraag van de presidentsvrouwe wat ze nog graag zou willen, antwoordde Ishika: “Ik wil beter worden, ik wil nieren krijgen, ik wil weer naar school gaan. Alleen dat en niets meer.” Volgens de begeleidende verpleegkundige Grace Kartoredjo van het Diakonessenhuis is Ishika een kind dat gauw tevreden is.  De moeder van Ishika is ingenomen met de ontvangst door de First Lady. Ze liet haar emoties de vrije loop en zei dat de grootste wens van haar dochter in vervulling is gegaan. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April