3e huisartsenpost SZF in Militair Hospitaal geopend
28 Dec 2019, 06:40
foto
De 3e huisartsenpost van het SZF met een apotheek is in het Militair Hospitaal vrijdag geopend voor het publiek.


De derde huisartsenpost van het Staatsziekenfonds (SZF) is vrijdag geopend bij het Militair Hospitaal. Volgens Rudrakanth Oemraw, coördinator van deze huisartsenposten, gaat deze mijlpaal ook gepaard met de feestdrukte rond de jaarwisseling. Hij roept de samenleving op om tijdens deze dagen gebruik te maken van deze service van NV Medhulp. Er zijn volgens hem geen drempelkosten. 

Eenieder mag zich aanmelden op de huisartsenposten, verzekerd of niet. Oemraw gaf eerder aan dat de behoefte aan huisartsenzorg buiten de reguliere poli-tijden groot is. Het SZF heeft hierop ingespeeld en is de samenleving tegemoetgekomen met een huisartsenpost. Het beleid van de regering is volgens hem gratis service aan het volk. 

De huisartsenpost is primair voor alle huisartsgevallen. Cliënten worden ook verwezen voor tweede- en derdelijnszorg. Een belangrijk gegeven is dat bij al deze posten een eigen apotheek is verbonden. Deze locaties zijn op zaterdag, zon- en feestdagen 1 x 24 uur geopend. Buiten deze tijden zijn de posten van 19.00 tot 07.00 uur geopend.

De twee overige huisartsen posten met apotheek zijn bij het SZF-hoofdkantoor aan de Fred Derbystraat en te Sophia’s Lust. Er worden ook naar mogelijkheden gekeken om in de districten huisartsposten op te zetten.

Ala-D Media
Advertenties