President trapt eerste bal opening kunstgrasveld Jarikaba
28 Dec 2019, 02:48
foto
Het tiende multipurpose kunstgrasveld is in gebruik genomen in ressort Jarikaba, in het district Saramacca. President Desi Bouterse was ook aanwezig. (Foto's: Sport en Jeugdzaken/NII)


President Desi Bouterse heeft de eerste bal getrapt bij de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in het ressort Jarikaba, in het district Saramacca. Hij heeft zijn dankbaarheid getoond aan alle betrokkenen bij de totstandkoming van het kunstgrasveld en heeft ook waardering getoond voor de prestaties van alle sporters nationaal en internationaal. Bouterse vindt dat de gemeenschap bewuster gemaakt moet worden over het sportgebeuren en de prestaties moeten ook beter gewaardeerd worden. Hij feliciteerde de gemeenschap met de nieuwe sportfaciliteit, die gekoesterd moet worden. 

In Jarikaba is het tiende veld van het ministerie van Sport en Jeugdzaken vanaf december 2018 opgeleverd. De projectuitvoerder is de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De financierders van deze tiende oplevering zijn het Suriname Sportontwikkelings Fonds en SL Group. Saramacca is intussen voorzien van twee kunstgrasvelden en een speeltuin, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. 



Districtscommissaris, Sarwankoemar Ramai, heeft aangegeven dat het veld tot stand is gekomen door goede samenwerking tussen verschillende betrokkenen. Hij heeft de gemeenschap opgeroepen om voldoende gebruik te maken van de nieuwe sportfaciliteit. Kenneth Jaliens, vertegenwoordiger van de KNVB, is ingegaan op de deskundige begeleiding die de jongeren van Jarikaba en omgeving zullen krijgen. Hiervoor zijn er worldcoaches getraind om de jongeren via voetbal ook sociale vaardigheden bij te brengen. 

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken, heeft het belang van sporten benadrukt en verwezen naar internationale rapporten die de hoge cijfers van onder andere diabetes en hoge bloeddruk aangeven. Zij gaf aan dat sporten gestimuleerd wordt door de sportfaciliteiten dichterbij de gemeenschap te brengen. Om de duurzaamheid van de faciliteiten te garanderen, genieten de verantwoordelijken ook de nodige deskundige begeleiding van de KNVB. Gopal zei dat de regering blijft investeren in de districten, omdat de meeste talenten van daar komen.
Advertenties