Familie Lackin gedenkt Down Support School Suriname
26 Dec 2019, 05:43
foto
Het geld dat tijdens de begrafenis van Winston Lackin is opgehaald, is gedoneerd aan de Down Support School Suriname. (Foto: René Gompers)


Winston ‘Yonne’ Lackin zou maandag 65 jaar zijn geweest. Maar zelfs na zijn dood is hij gul: aan de Down Support School Suriname is er meer dan SRD 4000 gedoneerd. Het bedrag was bij zijn begrafenis opgehaald. “Blij, verrast zijn we,” zegt directeur Livia Pelswijk. “Het komt uit een onverwachte hoek en met kerst is het helemaal op zijn plaats.” 

Bij de begrafenis van Lackin, ruim een maand geleden, is er aardig wat geld opgehaald. Tijdens de uitvaartdienst bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken, is er ingezameld voor de collecte en een donatie. De collecte, bestemd voor het EBGS heeft SRD 5.083,60 opgeleverd. Het is dezelfde dag overhandigd aan bisschop Renold Pansa die de dienst en begrafenis heeft geleid. 

De doos met donaties is tot voor kort onaangeroerd gebleven, deelt Shurley Lackin, een zus van wijlen ‘Yonne’ mee. “De emoties,” geeft ze aan.  “We hebben gewacht tot iedereen een beetje weer de durf had om te praten over Yonne, over wat er allemaal is gebeurd.” De doos bevatte 30 euro, US$ 100 en SRD 4565. “De beste datum voor de donatie is zijn verjaardag gebleken,” geeft Shurley aan.  

Dochters Jaylinn en Ashlin hebben mede bepaald wie met kerst verrast zou worden. De familie heeft gekozen voor de Down Support School Suriname in Nickerie. Het is een school voor kinderen met het downsyndroom, bestaat drie jaren en is voorlopig nog ondergebracht bij het Welzijns Insituut Nickerie (stichting WiN). De familie heeft het geld overgemaakt naar de school. Door omstandigheden kon er niet naar Nickerie afgereisd worden. Maar directeur Pelswijk is niet minder blij. “We zijn de familie Lackin, vooral de kinderen, heel erg dankbaar. Het is echt een mooi gebaar, vooral met kerst.” 

René Gompers
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April