Laat de beker van armoede en lijden aan ons voorbijgaan
25 Dec 2019, 22:50
foto


Laat de beker van armoede en lijden, van angst en ellende Suriname zo snel mogelijk voorbijgaan. Het leven is erg moeilijk en hard geworden voor veel Surinamers. Het vertrouwen in veel instanties gaat verloren. Laat daarom deze beker snel voorbijgaan, opdat wij kunnen uitkijken naar een nieuwe horizon en een nieuwe toekomst.

Deze wens geeft de Pertjajah Luhur (PL) het Surinaamse volk mee met Kerst. De partij stelt dat wanneer deze beker van armoede, angst en wantrouwen voorbij is, wij in alle harmonie kunnen werken aan de opbouw van Suriname en daadwerkelijk vrede kunnen ervaren, vrede op aarde zoals is aangekondigd met de komst van Christus. 

Vrede kan echter alleen maar mogelijk zijn als wij in alle harmonie met elkaar leven. Ook al houden we niet van elkaar, als het om Suriname gaat moeten we bereid zijn elkaar te omhelzen. En het gaat om Suriname, om de verbetering van de situatie in het land, om verandering van de huidige situatie. Het leningenbeleid, de corruptie, de criminaliteit, de mensen ervaren zelf hoe hard het leven is geworden. Zo kunnen we niet doorgaan, stelt de partij.

Behalve dat wij werken aan vrede in Suriname, zullen wij naast en met elkaar aan een nieuwe toekomst moeten werken. Daarvoor is vereist dat wij vergevingsgezind zijn. Zoals wij verwachten van de Almachtige dat die ons vergeeft, moeten wij ook in staat zijn elkaar te vergeven. De Pertjajah Luhur heeft dat goed begrepen. Zo was de KTPI eens een politieke rivaal, maar dankzij de vergevingsgezindheid van beide partijen zijn wij vandaag de dag in staat met elkaar samen te werken en een eenheidsbeweging te vormen om te werken aan een beter Suriname. 

Met Kerst wordt nationaal en internationaal de geboortedag van Christus herdacht. Eén van de basisprincipes van de Pertjajah Luhur is geloof in de Almachtige, ongeacht welke religie partijleden en sympathisanten hebben. Ons symbool is de ster, welke ook aangeeft geloof in de Almachtige, de Allerhoogste. Dat is tevens de betekenis van de naam Pertjajah Luhur. En zoals de Bijbel, de Koran en andere heilige, religieuze boeken aangeven, dienen we het allerbeste te doen en het goede tot uiting te brengen. 

Laat het niet alleen een Kerstfeest zijn van lekker eten, maar ook een periode van bezinning over een goede toekomst voor Suriname. Laten wij er naar toe werken dat er een positieve verandering komt en laat de Almachtige ons zegenen, opdat Suriname na 25 mei daadwerkelijk een nieuwe, mooie toekomst tegemoet mag zien. “Wij wensen de samenleving een bezinningsvolle en gezegende Kerst toe”. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April