Kerstfeest: een revolutie van hoop, liefde en dienstbaarheid
25 Dec 2019, 15:31
foto


Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders en men noemt hem Wonderbare raadsman, Sterke God, Eeuwige vader, Vredevorst” (Jesaja 9:5).
Deze tekst uit de Bijbel markeert een belangrijk gegeven in het leven van elke Christen wereldwijd. De tekst kondigt de geboorte van Jezus Christus aan. Deze geboorte van de zoon van God ruim 2000 jaren terug, heeft zoals het Christendom ons leert een revolutie gebracht in het leven van het volk toen. Deze revolutie evangeliseerde de waarden van hoop, liefde en dienstbaarheid.

In diverse gemeenschappen wereldwijd komen Christenen deze dagen feestelijk bij elkaar. Tussen de feestelijkheden door zullen er momenten zijn om stil te staan bij de kern van de boodschap van dit seizoen; de komst van het Licht en de vestiging van liefde en vrede.
Vandaag is de boodschap niet anders. Ook in onze multiculturele en multireligieuze samenleving brengt het Kerstfeest mensen bij elkaar. Laten wij samen in vrede en met naastenliefde het levenspad hier op aarde bewandelen. 

De Nationale Democratische Partij heeft, gevoed door haar ideologie en de waarden van Kerst, niks aan het toeval overgelaten om door het hele land activiteiten uit te voeren om de Surinamer mee te laten delen in de vreugde van het Kerstfeest. In de laatste dagen van het jaar is er verder ruimte voor reflectie en dankbaarheid. 

De partij bedankt de Surinamer die samen met de partij, de ontwikkeling van ons land helpt dragen. De bijdrage in welke rol dan ook is niet onopgemerkt gebleven. In het pad welke de partij heeft uitgezet kennen wij geen tegenstanders maar broeders en zusters die elk in hun eigen kracht en in liefde een bijdrage leveren aan de opbouw van Suriname. 
Laten deze feestdagen voor elke Surinamer, ook voor politiek Suriname, een moment zijn van bezinning. Onderlinge verschillen mogen nimmer instrumenten zijn om de Surinamer te scheiden. Ons ontwikkelingstraject kent soms haar eigenaardigheden, maar met liefde en verdraagzaamheid zullen het geen onoverbrugbare vraagstukken zijn.
Het hoofdbestuur en de structuren van de NDP wensen aan alle Surinamers waar ook ter wereld vredevolle feestdagen toe.
Moge de liefde en het licht van het Kerstfeest in uw huizen en families blijven schijnen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April