Negende kunstgrasveld te Mottonshoop in gebruik
26 Dec 2019, 22:24
foto
Het negende kunstgrasveld is te Mottonshoop in gebruik genomen. (Foto: S&J/NII)


Het negende multipurpose kunstgrasveld is in gebruik genomen te Mottonshoop. De velden worden mogelijk gemaakt door de regering (het ministerie van Sport en Jeugdzaken) met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De fondsen komen uit het Suriname Sportontwikkelingsfonds. Minister Lalinie Gopal heeft benadrukt hoe belangrijk bewegen is voor een gezonde leefstijl.

De districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Eric Grauwde, vertegenwoordiger van de buurtbewoners, Helmond Proeve, Assembleelid Rossellie Cotino en minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie hebben hun dankbaarheid getoond voor de aanleg van het kunstgrasveld. Ook hebben zij de bewoners opgeroepen om het te blijven onderhouden en er zorgvuldig mee om te gaan.

Kenneth Jaliens, vertegenwoordiger van de KNVB, gaf aan dat er ook negen world coaches getraind zijn die de kinderen deskundig zullen begeleiding. Zij zijn verantwoordelijk voor het bijbrengen van life skills aan de kinderen middels voetbal en sociale vaardigheden.

Het volgende veld dat opgeleverd zal worden is te Jarikaba in het district Saramacca, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April