LVV garandeert ureumprijs voor SRD 160
25 Dec 2019, 18:48
foto
Ureum wordt door LVV gegarandeerd voor SRD 160 een zak. De verkoop start donderdag. (Foto: LVV)


Vanaf donderdag, tweede kerstdag, kunnen rijstboeren ureum van 46% per zak van 50 kg voor SRD 160 kopen bij Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in Nickerie. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een overeenkomst over de import getekend met directeur-eigenaar van het rijstbedrijf, Bhagwatpersad Ramadhin.

Ureum is nog altijd een belangrijke kunstmest voor de padieverbouwers. Deze kunstmest zorgt voor een verhoogde oogst van het product en in het verlengde daarvan voor een grotere opbrengst. De importeur heeft zich garant gesteld voor de levering van kunstmest voor de voorjaarsoogst van 2020, meldt het ministerie van LVV.

De onstabiele prijs voor dit product schommelde enigszins de afgelopen periode. In Juni dit jaar werd reeds een overeenstemming bereikt voor het bedrag van SRD 165. Minister Parmessar onderstreept de noodzaak van goedkope ureum en wil de landbouwers ervan verzekeren dat de regering er alles aan zal doen om te zorgen voor goedkope input. De regering streeft ernaar om de rijstproductie te verhogen. 

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April