VHP feliciteert banken met teruggave 19.5 miljoen euro
24 Dec 2019, 16:04
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


De VHP feliciteert de Surinaamse banken met de teruggave van de in beslag genomen 19.5 miljoen euro. De uitspraak van de Nederlandse rechter om het beslag op de vorig jaar in beslag genomen gelden van drie Surinaamse banken op te heffen en tot teruggave van deze gelden aan de Centrale Bank van Suriname te gelasten, zijn goed voor Suriname, verklaart de VHP.

VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt dat er nu duidelijkheid is geschapen waardoor de banken weer de nodige armslag krijgen als het gaat om buitenlandse deviezen. Het is bekend dat de VHP een effectief bancair systeem en transparant financieel van fundamenteel belang vindt voor duurzame ontwikkeling en het aantrekken van internationale financiële middelen en partners. Met deze uitspraak spreekt de VHP de hoop uit dat het financieel betalingsverkeer weer kan worden genormaliseerd, zodat personen en bedrijven weer op goede wijze hun zaken kunnen doen.

De VHP is van mening dat op basis van deze ervaring maatregelen moeten worden genomen om herhaling te voorkomen. Santokhi vindt dat alle betrokken financiële en monetaire autoriteiten nu moeten nagaan hoe het Surinaamse bankwezen, in haar rol naar de gemeenschap toe, beter gefaciliteerd kan worden. Uiteindelijk wordt het grootste deel van het zaken doen en het betalingsverkeer gefaciliteerd door de Surinaamse banken, stelt de oranje partij. 

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March