Gevangenneming Wayne Telgt opgeheven
24 Dec 2019, 15:01
foto


De aanhouding van Wayne Telgt is opgeheven door het Hof van Justitie. Zijn raadsman, Benito Pick, bevestigt tegenover Starnieuws dat hij een verzoekschrift heeft ingediend bij het Hof van Justitie om de detentie op te heffen. Dit op basis van artikel 61 van het Wetboek van Strafvordering. 

Pick zegt dat zijn cliënt op vrije voeten is gesteld. De zaak is vandaag behandeld door het Hof van Justitie. De bewaring die gelast was door de rechter-commissaris is opgeheven door het Hof van Justitie. Dit houdt in dat Telgt niet in een cellenhuis hoeft te blijven in afwachting van het verdere verloop van dit proces. 

Telgt is op 13 december in verzekering gesteld op beschuldiging van aanranding van een minderjarige. Hij is na verhoor in verzekering gesteld. Afgelopen week werd Telgt voorgeleid bij een hoofdofficier van justitie die zijn aanhouding rechtmatig heeft bevonden. 

Ook de rechter-commissaris heeft de aanhouding van Telgt rechtmatig bevonden en heeft de aanhouding verlengd met dertig dagen. Hiertegen is de advocaat van Telgt in beroep gegaan bij het Hof van Justitie. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March