Braziliaanse crimineel in Marowijnegebied aangehouden
22 Dec 2019, 12:33
foto
De Braziliaanse crimineel Romario S. is in verzekering gesteld. Hij maakte samen met een bende het Marowijnegebied onveilig. (Foto's: KPS)


De zware Braziliaanse crimineel Romario S. 'Pikin boi' is aangehouden in het Marowijnegebied. In het bezit van de crimineel zijn aangetroffen en in beslag genomen twee vuistvuurwapens en een zware automatische wapen met munitie. 

Romario S. is hoogstwaarschijnlijk lid van een bende, die enkele weken terug roofovervallen heeft gepleegd op de goudvelden in het Lawa gebied en te Mama Ndjuka, het goudveld van ondernemer tevens Assembleelid Ronnie Brunswijk. Bij die berovingen zijn drie personen door de criminelen doodgeschoten. Het gaat om een militair in het Lawagebied en twee beveiligingsmannen te Mama Ndjuka. 

De politie Public Relations meldt dat een opsporingsteam bestaande uit politieambtenaren van het Arrestatie Team en leden van het Korps Speciale Troepen van het Surinaams Nationaal Leger de Braziliaanse crimineel hebben aangehouden. Hij is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April