Oppositie én coalitie willen update over Afobakadam
22 Dec 2019, 08:40
foto
Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee/NDP wil weten wat de status van de Afobakadam is zoals die overgenomen wordt eind van deze maand. (Foto: Raoul Lith)


Assembleeleden van de oppositie én coalitie hebben in De Nationale Assemblee te kennen gegeven dat ze nadere informatie willen over de overdracht van de Afobaka krachtcentrale die uiterlijk 31 december moet plaatsvinden. De meeste Assembleeleden hebben via de media vernomen dat de obligatie van US$ 125 miljoen is uitgeschreven om de achterstallige rekening aan Alcoa te kunnen betalen. Eerder zou een overbruggingslening van US$ 150 miljoen genomen worden. 

NPS-fractievoorzitter Gregory Rusland zei dat de regering op zoek was naar een heleboel geld maar door omstandigheden nu US$ 125 miljoen kan lenen. "Ik ben toch geïnteresseerd in de voorwaarden, want ik maak mij zorgen over de aflossingscapaciteit, wat gekoppeld is aan de inkomsten die de komende achttien maanden voor Suriname bestemd zullen zijn?" Rusland merkte op dat aan het eind van de 18 maanden de US$ 125 miljoen in één keer betaald moet worden. Hij wilde weten wat de consequenties en en relatie is met de obligatie van US$ 550 miljoen die eerder is uitgegeven. 

Wendell Asadang (NDP) wil een status update van de Alcoa-case. De wet is aangenomen maar wat is de stand van zaken? Melvin Bouva (vicevoorzitter DNA/NDP) vroeg wat de status is van de Afobakadam, zoals die zal worden overgenomen aan het einde van dit jaar. De regering moet nog antwoorden op de vragen die gesteld zijn. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April