Rusland: Mei 2020 moet zorgen voor een beter Suriname
21 Dec 2019, 04:41
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland spreekt zijn partijgenoten toe tijdens de kerstviering in Grun Dyari.


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) zei bij de kerstviering in Grun Dyari vrijdagavond dat de sfeer in het land niet is wat het wezen moet. De intermenselijke verhoudingen kunnen beter. Nu de verkiezingen op komst zijn in mei 2020, is de verruwing duidelijk te zien, volgens de partijleider. Mensen kunnen elkaar nauwelijks verdragen. "Laat de kerstviering een periode van hoop inluiden." 

Mensen nemen een positie in waarbij zij alles willen bepalen en het ze niks kan schelen wat er met het volk gebeurt. "De wijze waarop wij met elkaar omgaan, bepaalt hoe het gaat met het land," stelde de NPS-voorzitter. Hij merkte op dat het zo niet verder kan gaan. Het gaat niet goed met het land. "Laten wij om ons heen kijken en in ieder geval vanuit onszelf ons best doen dat alles wat we doen, oprecht is."

De NPS-voorzitter stond ondanks de kerstviering stil bij een aantal zorgpunten in de samenleving. Veel Surinamers hebben het moeilijk. Er zijn gezinnen met kinderen die soms niet te eten en geen onderdak hebben. "Laten wij een bijdrage leveren voor een beter Suriname. Een Suriname pe wi alamala kan firi switi. Een Suriname waarbij wij onszelf opofferen voor onze medemens. Om ervoor te zorgen dat wi alamala kan habi wan bun libi in Sranan. Laten wij met z'n allen zorgen dat op 25 mei wij als NPS kunnen werken aan een beter Suriname, waar iedereen het goed heeft." 


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April