Tweetal veroordeeld voor diefstal
20 Dec 2019, 20:46
foto


Sergio W. (36) en Lucien A. (31) zijn op de rechtszitting donderdag door kantonrechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld voor hun betrokkenheid in een diefstalzaak. Sergio W. werd voor medeplegen van diefstal gevonnist tot een celstraf van veertien maanden waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. De medeverdachte Lucien A. hoorde een vonnis vellen van veertien maanden onvoorwaardelijke celstraf voor gekwalificeerde diefstal en overtreding van de Vuurwapenwet.

Uit onderzoek is gebleken dat Lucien A. geen vergunning had voor het wapen en de patronen. Op 18 april 2019 maakte deze veroordeelde het portier van een voertuig open en nam een tas weg. In deze tas zat onder andere het wapen en de munitie. Hij verklaarde dat dit idee van de medeverdachte Sergio W. kwam. 

Sergio W. had hem opgehaald en had de situatie geobserveerd. Hij wist ook hoe de camera’s ter plekke gericht waren. Op camerabeelden is waar te nemen hoe de mannen de goederen wegnamen. Het voertuig werd door Sergio W. bestuurd. 


Advertenties