Startsein gegeven voor opzetten Agro Industrial Park
20 Dec 2019, 06:37
foto
Minister Rabin Parmessar geeft door het besprenkelen van een bulldozer met bier, het startsein voor het opzetten van een Agro Industrial Park te Dirkshoop, Saramacca. (Foto: LVV/NII)


Met het besprenkelen van een machine met bier en het open stoten van een stuk bos, is donderdag het officiële startsein gegeven voor het opzetten van een Agro Industrial Park (AIP) te Dirkshoop in het district Saramacca. Suriname zal het project samen met de LR Group uit Israël uitvoeren. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zegt dat er 1200 banen zullen worden gecreëerd voor de Surinaamse gemeenschap.

Volgens de directeur van LR Group, Joseph Harrosh, leent Suriname zich uitstekend voor het uitoefenen van landbouwactiviteiten, aangezien er voldoende vruchtbare grond en kwalitatief goed water is. Te Dirkshoop zal onder meer uien, bloemkool en brocolie worden geteeld. Er is bewust gekozen voor import vervangende producten, om de lokale boeren niet te beconcurreren en deviezen te besparen, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut

Bij deze gelegenheid waren naast Parmessar, ook aanwezig fungerend directeur Arthur Zaalmijn, de presidentiële commissie onder leiding van Gerrit Breinburg, Ramon Abrahams en Ashween Ramdin. Parmessar gaf in zijn speech aan, dat het de regering Bouterse-Adhin menens is de agrarische sector naar een hoger niveau te tillen en daadwerkelijk te werken aan het maken van Suriname tot de voedselschuur van het Caribisch gebied.

Breinburg benadrukte dat dit innovatieve landbouwproject een van de grootste is die in Suriname wordt uitgevoerd. De volgende activiteit in het kader van het Agro Industrial Project, zal zijn op ‘s Landsboerderij te Reeberg in Wanica. De boeren uit de private sector zullen bij dit project in staat zijn hun kennis te verruimen en zelf te ervaren hoe met de nieuwste technologie en systemen zal worden gewerkt.

De overeenkomst met LR Group voor het uitvoeren van het AIP-project is op 31 oktober getekend. Het project bestaat uit de volgende componenten: melkvee (verhoging melkproductie, rasverbetering en productie van voer), pluimvee (slachtkippen en legkippen) en groenten (kassenteelt voor importvervanging). Het ligt in de bedoeling dat dit project op termijn zal worden overgenomen door de private sector, zegt LVV.
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April