Vier aanhoudingen diefstal Celina-/Verlengde Hoogestraat
18 Dec 2019, 21:44
foto
De vier verdachten die in verzekering zijn gesteld. Zij zijn betrokken bij een diefstal die maandag werd gepleegd.


De politie heeft vier verdachten aangehouden die betrokken waren bij een diefstal nabij de kruising van de Celina- en de Verlengde Hoogestraat. Zij hadden een schoudertas uit een pick-up van een ondernemer gestolen, nadat zij een ruit kapot geslagen hadden. De ondernemer reageerde op deze diefstal en schoot met zijn vuistvuurwapen op de vluchtauto van de dieven. De schoudertas met inhoud is teruggevonden en afgestaan aan de ondernemer. Het wapen waarmee de ondernemer geschoten heeft is niet in beslag genomen, omdat hij een vergunning daarvoor heeft.

De verdachten zijn: Leroy L.( 30), Reynold K.(26), Merrel K.( 27) en Lloyd M.(31). Zij werden maandag aangehouden door de politie van het bureau Nieuwe Haven, met assistentie van collega’s van de Algemene Surveillance Dienst.
De verdachten Leroy L., Reynold K. en Merrel K. liepen schotverwondingen op. 

Ondanks dat hij gewond was geraakt, wist Leroy L. weg te komen in een zwarte personenauto waarin hoogstwaarschijnlijk andere bendeleden zaten. Naderhand werd hij, door de politie, in een ziekenhuis aangehouden. Zijn kompanen Reynold en Merrel waren eerder al aangehouden, ook met schotverwondingen. Na medische behandeling zijn deze drie verdachten in verzekering gesteld. 

De vierde aangehouden en opgesloten verdachte Lloyd M. heeft vermoedelijk een tip gegeven aan de dieven om toe te slaan. Hij was namelijk bezig met bouwwerkzaamheden op de locatie waar het strafbaar feit gepleegd is. In de witte vluchtauto heeft de politie een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. De auto is ook in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April