Panama: 13 gedood bij geweld gevangenis
19 Dec 2019, 06:12
foto
Vijftien gevangenen raakten gewond bij de beschieting in Panama. (Foto: Reuters)


Minstens 13 gevangenen zijn gedood en 15 anderen raakten gewond bij een schietpartij in een gevangenis in Panama. Ambtenaren zeiden dat ze drie AK-47 aanvalsgeweren en vijf pistolen hadden gevonden.

President Laurentino Cortizo zei dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar hoe de wapens in de gevangenis van La Joyita kwamen ten oosten van de hoofdstad Panama City. "Deze vuurwapens kwamen niet uit de lucht vallen, er was duidelijk een vorm van samenwerking voor het binnenbrengen van vuurwapens," zei hij.

President Cortizo zei dat hij zijn veiligheidsraad zou ontmoeten om te bespreken hoe een einde kan worden gemaakt aan het binnensmokkelen van wapens in de gevangenis. "Het is iets waar we een eind aan moeten maken. Een paar weken geleden werd een zoekopdracht uitgevoerd in de gevangenis en werden wapens gevonden, en nu opnieuw, dus iemand laat deze wapens binnen," zei hij.

De schietpartij dinsdag begon om 14:00 uur lokale tijd in celblok 14. Gevangenisfunctionarissen zeiden dat gevangenen in blokken worden gehuisvest op basis van hun bendesamenkomst. De assistent-directeur van de nationale politie van Panama, Alexis Muñoz, zei dat de schietpartij plaatsvond tussen leden van dezelfde bende die "een intern meningsverschil" hadden.

Hoewel La Joyita berucht is vanwege de overbevolking, is dit één van de dodelijkste geregistreerde gevangenisgevechten in het Midden-Amerikaanse land. De autoriteiten zeggen dat er geen gevangenen zijn ontsnapt tijdens het gevecht.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April