Clasico eindigt doelpuntloos
18 Dec 2019, 18:33
foto
Gareth Bale werkt de bal achter doelman Ter Stegen, maar de videoref keurt het doelpunt af wegens buitenspel. (Foto: Reuters)


Barcelona en Real Madrid hebben geen doelpunten gescoord tijdens de Clasico in het Nou Camp. Het afgekeurde doelpunt van Gareth Bale was het dichtst bij kwam dat één van beide ploegen scoorden. Maar de linksachter van Real - Ferland Mendy - werd in de opbouw van het doelpunt buitenspel gevonden. Het is de eerste Clasico sinds 2002 die zonder doelpunten eindigt.

Het resultaat zorgt ervoor dat titelverdediger Barca aan top blijft van La Liga door een groter doelsaldo. Real bezet de tweede plek. Beide clubs zijn nu vijf punten verwijderd van Sevilla die zondag verloor van Villarreal.

De 179e La Liga-ontmoeting tussen deze partijen was oorspronkelijk gepland voor 26 oktober, maar werd uitgesteld vanwege angst voor burgerlijke onrust in Catalonië. Beide teams deelden hetzelfde hotel in de aanloop naar de wedstrijd van woensdag en reisden samen naar het stadion, twee uur voor de aftrap vanwege beveiligingsproblemen.

Maar hoewel enkele duizenden Catalaanse onafhankelijkheidsdemonstranten zich buiten het stadion verzamelden, was er weinig verwachting dat hun aanwezigheid de wedstrijd zou verstoren. Er was echter een onderbreking van het spel aan het begin van de tweede helft, toen gele ballen op het veld werden gegooid.

Wedstrijd
Al met al had Real-doelman Thibaut Courtois een rustige avond. De thuisfans in Camp Nou lieten hun misnoegen blijken bij de rust na het zien van een matig Barcelona in de eerste helft. Bij momenten was Barcelona onherkenbaar. Een sterk Real was baas en creëerde de beste kansen. Karim Benzema en Casemiro zagen hun inspanningen geblokkeerd door Marc-Andre Ter Stegen. Gerard Piqué zal kans om een kopbal van Raphaël Varane op de doellijn te keren.

Toch kwam Barcelona net voor de rust gevaarlijk dichtbij de openingstreffer. Messi pakte uit met een mooie bal in de rug van de defensie van Real en vond Jordi Alba, die naast het net schoot. Ook na de rust kreeg het publiek hetzelfde spelbeeld. Benzema kopte op de paal en Bale knalde in het zijnet. In de 87e minuut was Bale wel trefzeker, maar zijn doel werd afgekeurd voor buitenspel. Uit herhalingen bleek dat het buitenspel heel nipt was. Voor het eerst in 49 Clasico's is er geen doelpunt.



Advertenties