Guyanese minister: Brug over Corantijnrivier prioriteit voor 2020
18 Dec 2019, 16:43
foto
Een boot over de Corantijnrivier. Al jaren wordt gesproken over een brug over deze rivier die Suriname en Guyana zou moeten verbinden.


De Guyanese minister van Openbare Infrastructuur, David Patterson, heeft aangekondigd dat Guyana in gesprek is met Suriname om een ​​brug over de Corentijnrivier te bouwen om de twee landen te verbinden. Een brug tussen Suriname en Guyana is een prioriteit voor gesprekken volgend jaar, kondigde hij aan.

"In september ontmoette ik de minister van Openbare Werken uit Suriname en we hebben afgesproken dat één van de prioritaire projecten tussen Guyana en Suriname een brug over de Corentijnrivier zou zijn," citeert Kaieteur News minister Patterson. Op dit moment zijn de twee naties per land alleen bereikbaar via een boot over de Corantijnrivier.

Volgens Patterson is Suriname net zo geïnteresseerd is in dit project als Guyana. Hij vertelde de bewoners in Orealla, regio zes, dat de bouw van deze brug niet alleen deuren voor toerisme zal openen, maar ook handel in de regio. In dit verband drong hij er bij de bewoners op aan zich voor te bereiden op een enorme bedrijfsgroei.

De minister sprak destijds in Orealla tijdens de  ingebruikneming van een nieuwe steiger. De structuur werd voltooid door het ministerie van Openbare Infrastructuur. Hout en de meeste andere materialen werden door het dorp geleverd. De nieuwe steiger zal reizen gemakkelijker en veiliger maken voor inwoners en toeristen die het dorp bezoeken.

Tijdens korte opmerkingen tijdens de openingsceremonie zei minister Patterson dat hij heel tevreden was met de uitgevoerde werken, aangezien hij het project belangrijk vindt. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March