Tweede SZF-huisartsenpost geopend te Sophia'slust
19 Dec 2019, 09:57
foto
De tweede huisartsenpost van de SZF te Sophia's Lustweg.


Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft een tweede post geopend te Sophia’s Lust. Op deze locatie aan de Sophia’s Lustweg is ook een SZF-apotheek opgezet. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft zijn lof uitgesproken aan het adres van Rudrakanth Oemraw, trekker van het initiatief van de huisartsenposten. Hij stelt zijn vertrouwen ook in de nieuwe coördinator, in de persoon van dokter Humphry Hasrat.

Hasrat zegt dat het bieden van zorg op deze manier een stuk zekerheid brengt voor de gemeenschap, doordat men dichterbij huis kan worden geholpen. Met deze huisartsenpost is het de bedoeling burgers ten westen van Paramaribo, richting het oostelijk deel van Saramacca te faciliteren, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Elias benadrukt dat de visie van de regering is dat de gezondheid naar de gemeenschap toe wordt gebracht. Dat is de bedoeling van de Huisartsenpost. "We gaan ook naar de andere districten”, deelde Elias mee. De eerste huisartsenpost van SZF is aan de Frederik Derbystraat. In de eerste tien dagen hebben ruim 280 cliënten gebruikgemaakt van de diensten van de huisartsenpost. De meeste van de cliënten zijn SZF’ers. Het overgrote deel komt uit Paramaribo, de overige uit Wanica, Para en Commewijne.

Elke huisartsenpost is open van maandag tot en met vrijdag van 19:00 tot 07:00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen is de post 1×24 uur open.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April