Personeel Esther Stichting weer aan het werk
18 Dec 2019, 12:36
foto
De actie van het personeel bij Esther Stichting is opgeheven. Het werk is intussen hervat.


De staking bij de Esther Stichting is opgeheven. Het personeel heeft het werk hervat, nadat een gesprek tussen de Algemene Bond van Esther Stichting onder leiding van Johannes Aviankoi en de directeur van Sociale Zaken & Volkshuisvesting Angela Salmo. De knelpunten zijn besproken en wordt nu gewerkt aan oplossingen. 

De bond was niet te spreken over de communicatie tussen het personeel en de directie. Ook deze situatie is aangepakt. De bond heeft in een onderhoud met directeur Liefda Somo zaken besproken en goede afspraken gemaakt over de communicatie. De problematiek rond het tekort aan personeel zal door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting worden bekeken, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Aan de bond is de opdracht gegeven om na te gaan hoeveel personeelsleden nog moeten worden aangetrokken. Het ministerie zal dan de mogelijkheden bekijken om hierop in te spelen. Knelpunten zoals onkostenvergoeding, betere salariëring en hulpmiddelen voor een betere werksituatie, zullen stapsgewijs worden aangepakt. Ook voor wat de verschillende toelages betreft is er overeenkomst bereikt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April