Eerste cao getekend bij Newmont Suriname
17 Dec 2019, 22:37
foto
General manager & vicepresident, Gordon Mountford, en bondsvoorzitter Murwin Leeflang na de ondertekening.


Newmont Suriname en werknemersbond onder leiding van Murwin Leeflang hebben dinsdag de eerste meerjarige collectieve arbeidsovereenkomst (cao) ondertekend. Leeflang is verheugd dat het bedrijf en de bond erin geslaagd zijn een solide basis voor succesvolle onderhandelingen te leggen, gebaseerd op wederzijds respect en begrip. 

De ondertekening is het resultaat van zorgvuldige en productieve onderhandelingen, zegt Newmont in een persbericht. De cao definieert de lonen, arbeidsomstandigheden en een duidelijk en consistent proces voor het voorkomen en oplossen van geschillen. De ondertekening van de cao is een gezamenlijke inspanning van het bedrijf en de bond om op harmonieuze wijze arbeidsrelaties en positieve werkomstandigheden te bevorderen. 

Leeflang laat optekenen dat hij in de toekomst zal blijven werken aan verbetering van de arbeidsomstandigheden. Er zullen verschillende initiatieven worden ontwikkeld hiertoe. Gordon Mountford, general manager en vicepresident van Newmont Suriname, zegt tevreden te zijn met het bereiken van de overeenkomst. Hij hoopt de positieve en productieve relatie voort te zetten met de Newmont Werknemers Organisatie. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April