Drietal veroordeeld voor poging tot diefstal
17 Dec 2019, 06:38
foto


Rakeshkumar J., Imro V. en Etienne F. zijn maandag door kantonrechter Maureen Dayala elk veroordeeld tot vijftien maanden celstraf. Hiervan is zes maanden voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar voor poging tot diefstal. Imro V. en Etienne F. komen op vrije voeten, terwijl Rakeshkumar J. nog aangehouden blijft. Hij zit zijn straf voor een andere diefstal nog uit. 

Een agent zag ineens Rakeshkumar J. en Imro V. met goederen in hun handen over een goot springen. Ze werden gesommeerd om uit de goot te komen. Op de rechtszitting ontkenden de verdachten zich schuldig gemaakt te hebben aan het feit. Eerder hadden Imro V. en Etienne F. gedetailleerde verklaringen afgelegd. Echter, beide mannen kwamen terug op zijn verklaring. 

De raadslieden Therese Roos en Oscar Koulen gaven aan dat de poging tot diefstal niet bewezen is. Volgens Roos heeft de politie Imro V. en Etienne F. niet op heterdaad betrapt bij doorsnijden van de stroomkabels en bij het demonteren van de transformatoren. Koulen voerde aan dat Rakeshkumar J. samen met de andere mannen marihuana aan het roken was. De raadsman ziet geen causaal verband tussen het drugsgebruik en poging tot diefstal. De magistraat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en velde vonnis tegen elk van de verdachten. 
Advertenties