Leiding Apintie onthoudt zich van commentaar over Telgt
17 Dec 2019, 00:00
foto
Wayne Telgt afgelopen week tijdens de presentatie van To the Point op Apintie Televisie. (Beeld: Apintie)


Het programma To the Point op Apintie Televisie is maandagavond gepresenteerd door Willy Alberga. Presentator Wayne Telgt is vrijdag door de politie aangehouden in een zedenzaak. Er is niks gezegd over de arrestatie van Telgt. Het 16-jarig meisje is een van de presentatoren van een kinderprogramma bij Apintie. Telgt zal vandaag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dan zal de rechtmatigheid van de aanhouding worden getoetst. 

Tot nu toe heeft Apintie geen verklaring gegeven over deze kwestie. Directeur Charles Vervuurt om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het onderzoek zijn beloop moet hebben. Tot dan onthoudt het medium zich van elk commentaar. De justitiële autoriteiten moeten de ruimte krijgen om hun werk ongestoord te doen, zegt Vervuurt. 

To the Point en het Kinderprogramma worden verder voortgezet. De kinderen die presenteerden, worden voorlopig niet ingezet. Vervuurt zegt dat hij ook gehoord is door de politie in deze zaak. Hij heeft nooit gemerkt dat er iets vreemds aan de hand was. "Wij wachten af hoe deze zaak verloopt. Tot dan leveren wij geen inhoudelijk commentaar in deze kwestie," zegt Vervuurt. 

Telgt was hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS). Hij was bij de vorige verkiezing kandidaat van de NPS op de V7-lijst. Na zijn arrestatie heeft hij zijn bestuurslidmaatschap en alle andere functies in de partij neergelegd. Dit heeft hij via zijn raadsman, Benito Pick, laten weten aan NPS-voorzitter Gregory Rusland. 



Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March