Actie boothouders opgeheven; subsidie overgemaakt
16 Dec 2019, 14:52
foto
De Platte Brug was vanmorgen verlaten door de actie van de boothouders. Zij legden het werk neer omdat de subsidie maandenlang niet was uitbetaald. (Foto: Raoul Lith)


De boothouders hebben het werk vanmiddag hervat nadat ze 's morgens in actie waren gegaan. De achterstallige subsidie is intussen gestort op de rekening van boothouders bij de Finabank. De overmaking naar andere banken zal in één of twee dagen geschieden. 

Ann Sadi, voorzitter van de bond, zegt aan Starnieuws dat zij het niet in de haak vindt dat de mensen overgegaan zijn tot de wilde actie. Er is zaterdag nog een ledenvergadering gehouden, waarbij besloten is dat er gewacht zou worden tot woensdag. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had reeds toegezegd dat het geld in orde zou komen. Volgens Sadi is er partijpolitieke bemoeienis geweest met deze zaak. Dat keurt ze af.  

Eerder heeft Assembleelid Ingrid Karta-Bink (PL) aan Starnieuws gezegd dat zij juist de boothouders gevraagd heeft om door te varen. Zij heeft de Assembleevoorzitter en Sadi gebeld om een oplossing te zoeken. Het Assembleelid vindt dat de samenleving niet gedupeerd moest worden. Zij ontkent politiek bedreven te hebben met deze kwestie. Karta-Bink is blij dat het geld per ommegaande is gestort waardoor de rust weer teruggekeerd is en mensen gebruik kunnen maken van de boten. 

Sadi zegt dat mensen onnodig zijn gedupeerd door deze actie, terwijl er al een harde toezegging was dat het geld overgemaakt zou worden. Zij vindt dat mensen zich als volwassenen moeten gedragen, want de actie keurt ze af. Zij heeft de boothouders vanochtend toegesproken, maar ze waren verhit en wilden niet luisteren. Anderen die wilden varen, zijn gemolesteerd.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April