Vreemde zaken... vreemde gevolgen
09 Dec 2019, 11:32
foto


In Suriname leven en functioneren sommige instituten en mensen alsof het nog steeds de zeer oeroude tijd is. Ze zijn machtig en weten alles en dan ook alles en ook beter. Terwijl zij de simpele principes van goed denkvermogen in hun jacht naar meer politieke gekte vertrappen. In ons mooi land wordt de wisselkoers voor een massief deel bepaald door die politieke gekte. 

Het is de overheid en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) die in eerste instantie met hun handelen de koers van ons geld bepalen met de aanvullende reacties en acties van de rest, hét bedrijfsleven en burgers in tweede instantie.
We nemen een aantal zaken waar. Echt vreemde zaken en vreemde uitkomsten voor de wisselkoers.

Al was het 2015, toen wij de CBvS betrapten op een ongelooflijk onverstandige ziekelijke monetaire financiering, zien wij een zware creditering van de werkrekening van de Staat bij bank. We zien ook in de tabellen 1 en 2 dat de CBvS nu waardepapieren opkoopt van de algemene banken in 2019. Met welk geld doen wij dit?
Wij zien ook dat de vorderingen van de CBvS op de Staat fors zijn gestegen. Leg uit wat er hier aan de hand is. Is dit geen geldschepping?

John van Coblijn
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April