Minouche Bromet nieuwe BOG-directeur
08 Dec 2019, 18:23
foto
Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid (l) met de nieuwe directeur van BOG, Minouche Bromet.


"Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen," deze boodschap gaf Minouche Bromet aan het personeel van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG). Bromet is sinds 2 december de nieuwe directeur van het BOG. Ze vindt samenwerken noodzakelijk om successen te boeken als nationaal instituut in de preventieve gezondheidszorg.

Bromet is niet onbekend met de gezondheidszorg. Ze was jarenlang werkzaam bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het directeurschap bij BOG ziet ze als een nieuwe uitdaging. Bromet neemt over van Astracia Warner die belast was met de waarneming. In september vorig jaar vertrok Stephen Comvalius als directeur.

Volgens directeur Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid hadden vijf kandidaten belangstelling getoond voor de functie van BOG-directeur. Uit de selectie en procedure is Bromet gekozen. De nieuwe BOG-directeur heeft heel wat plannen voor BOG. Ze streeft naar een structureel duurzaam beleid van de organisatie. In een later stadium zal ze de plannen samen met het ministerie uit de doeken doen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April