Partner veroordeeld voor poging zware mishandeling vrouw
08 Dec 2019, 06:58
foto


Sunieldath M. is veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar. De man heeft gepoogd zijn vrouw zwaar te mishandelen. Hoewel de man bleef ontkennen zijn vrouw op 20 juli in Saramacca geslagen en bedreigd te hebben, kwam de magistraat wel tot  wettig en overtuigend bewijs.  

De kantonrechter hield de man voor dat hij zijn vrouw en kinderen tot slachtoffers van huiselijk geweld heeft gemaakt. De vrouw verklaarde dat Sunieldath M. haar geslagen had. Vervolgens maakte hij steekbewegingen in de richting van haar buik. Hun dochter zag kans om het mes afhandig te maken van haar vader. Ook zei de vrouw dat de man haar niet vertrouwt en haar vaker uitscheldt. Hij beschuldigde haar dat ze allerlei mannen thuisbracht. De vrouw merkte op dat ze niet meer verder wil met deze man. 

Sunieldath M. verklaarde dat zijn vrouw steeds ruzie zocht, zodat ze uit huis kon gaan. Ook zou de vrouw hem steeds zeggen dat hij een beperking, nadat hij betrokken was bij een aanrijding in 2006. Het Openbaar Ministerie had twaalf maanden celstraf geëist waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April