Vijf Surinamers op 'Gezocht' lijst van Interpol
27 Oct 2019, 02:49
foto


Meer dan zes dozijn of een totaal van 82 Caribische staatsburgers staan op de lijst van gezochte personen van Interpol.  momenteel vermeld als 'Gezocht' op Interpol, meldt News Americas. Vijf burgers van Suriname staan ​​op de lijst.

Het gaat om Kai Huang Guo (52) die zowel een Chinees als Surinaams paspoort heeft; Patrícia Terezinha Miguel Bom (45) heeft zowel de Surinaamse als Braziliaanse nationaliteit. De anderen op de 'Gezocht'-lijst van Interpol zijn Kalil Miguel Saouma (53), Lloyd Uno Wladimir Ernst (64) en Ricardo Rinaldo Koeloe (39).

De Surinaamse autoriteiten zoeken Koeloe voor diefstal met geweld, gewapende diefstal en voor het aanbrengen van letsels met de dood tot gevolg / doodslag / moord. De Braziliaanse autoriteiten zoeken Ernst voor internationale drugshandel. Ook Miguel Bom en Miguel Saouma worden door Brazilië gezocht voor internationale mensenhandel. Guo wordt in Suriname  gezocht voor mensenhandel, ontvoering, misbruik, deelname aan een criminele organisatie, diefstal en verduistering.

Van de 82 Caribische staatsburgers op de 'Gezocht'-lijst van Interpol komen 52 uit Jamaica. Van dat aantal worden er 26 gezocht voor moord. Het merendeel wordt door Jamaicaanse autoriteiten gezocht. Albert Bolt (64) en Omar Gray worden echter beiden gezocht in de VS voor moord.

Zestien onderdanen uit de Dominicaanse Republiek staan op de lijst. Ze worden voornamelijk gezocht voor moord, mensenhandel en vervalsing. Van buurland Guyana staan zes personen op de Interpol-liijst. Het gaat om Harry Narine Rajkumar (47); Benvolio Francois Caitanya Valenski, (27); Marcus Brian Bisram (30);  de Duitse Julie Elizabeth Ravel (65); Neon Daneyon Jemmott (41) en George Andrew Hercules (64).

Rajkumar, die ook een Canadees staatsburger is, wordt in Canada gezocht wegens poging tot moord, zware mishandeling, mishandeling met een wapen en ongehoorzaamheid aan een gerechtelijk bevel. Valenski wordt ook door de Canadese autoriteiten gezocht voor poging tot moord; ongeautoriseerd bezit van een vuurwapen, het richten van een vuurwapen, het bezit van een wapen, het gebruik van een vuurwapen tijdens het plegen van een aanklacht, het ontladen van een vuurwapen met de bedoeling iemand te verwonden en in gevaar te brengen, samenzwering om moord te plegen, en het afhandig maken van een motorvoertuig met een vuurwapen.

Bisram, Jemmott en Ravel worden allemaal gezocht voor moord, terwijl Hercules wordt gezocht voor seksueel misbruik van een kind. Bisram wordt gezocht in Guyana, terwijl Ravel wordt gezocht in Uruguay en Jemmott in Canada. Hercules wordt gezocht in de VS.

De Bahama's hebben één persoon op de Interpol-lijst, net als St. Kitts en Nevis en St. Lucia. De aanklachten omvatten zware mishandeling, omkoping, diefstal en poging tot moord. Wereldwijd is er een 'Red Alert' afgegeven door Interpol. Een 'Red Alert' is een verzoek aan wetshandhavers wereldwijd om een ​​persoon te lokaliseren en voorlopig te arresteren in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen. Interpol geeft 'Red Alerts' op verzoek van een lidstaat af.
Advertenties