SRD 150 miljoen nodig voor basiszorgverzekering
28 Sep 2018, 12:42
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft SRD 150 miljoen nodig voor het betalen van premie van de basiszorgverzekering. Dit bedrag is opgenomen in de begroting voor 2019.

In 2014 zijn drie sociale wetten goedgekeurd die onderdeel zijn van het Sociaal Zekerheidstelsel. Een van deze wetten is de Wet Nationale Basiszorgverzekering, dat als doel heeft een basiszorgverzekering te garanderen aan alle Surinaamse ingezetenen. Dit houdt in dat iedereen verplicht is minimaal een basiszorgverzekering af te sluiten.

Voor de groepen in de leeftijdscategorie 0-16 jaar en 60+ wordt de premie door de overheid betaald. De groep van 0-16 jaar en 60+ is overgenomen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Eveneens is een verhoging van de premie opgenomen.

In de wet is ook een voorziening opgenomen voor de on- en minvermogenden, in de leeftijdscategorie van 17-59 jaar. Deze groep kan in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor het betalen van de premie voor een basiszorgverzekering door het ministerie.
Advertenties