Santokhi: 'Info Act' NDP-propaganda op staatskosten
28 Mar 2015, 22:40
foto
Assembleelid tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi in De Nationale Assemblee.


Assembleelid tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi leverde tijdens de begrotingsbehandeling ongezouten kritiek op het programma Info Act , "waar constant NDP propaganda onder het mom van overheidsvoorlichting wordt gebracht op kosten van de belastingbetaler". Veel mensen ergeren zich volgens de politicus vreselijk aan de verspilling van middelen.

Santokhi haalde bladzijde 52 van het Ontwikkelingsprogramma aan, waarin staat dat de overheidsvoorlichting niet meer eenzijdig en reactief zal zijn. Deze zal getransformeerd worden van overheidsvoorlichting naar overheidscommunicatie, waarbij het op alle niveaus geprofessionaliseerd zou worden. "Wat we zien is dat er geen transformatie heeft plaatsgevonden van voorlichting naar open communicatie, maar naar pure propaganda. Kan de regering bijvoorbeeld aangeven welk element van het overheidsbeleid belicht wordt in het programma Info Act?", vroeg de VHP-voorzitter. Hij merkte op dat het gaat om NDP-propaganda.

De regering moet zich volgens Santokhi schamen om de belastinggelden van hardwerkende burgers aan propaganda uit te geven, "waarbij wij het uitscheld- en haatprogramma’s van de regeringswoordvoerder nog niet eens bespreken". Als de NDP behoefte heeft aan propaganda dan moet zij er een partijpolitiek programma van maken en het uit de partijkas betalen, maar niet uit de staatsbegroting, waar men nu voor naar het parlement komt om goedkeuring te vragen, stelde Santokhi.

"Kan de president ons trouwens inzicht geven hoeveel geld vermorst wordt aan het programma Info Act, want volgens ons is dit een grote bron van geldverspilling.
Dat geld kan liever besteed worden aan het scheppen van arbeidsplaatsen of sportfaciliteiten voor jongeren". De regering komt maandag aan het woord om de vragen die gesteld zijn in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling te beantwoorden.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April