Tjin-A-Tsoi wil resultaat onderzoek houtconcessies Gopie
17 May 2013, 11:00
foto


Parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) wil van president Desi Bouterse weten wat het resultaat is van het diepgaand onderzoek naar de uitgifte van houtconcessies aan ex-onderminister Mahender Gopie. In een brief aan het staatshoofd die hij vanmorgen heeft aangeboden aan de assembleevoorzitter, stelt hij vijf vragen hierover.

Wanneer mag de gemeenschap over het rapport beschikken, vraagt de volksvertegenwoordiger in zijn brief. Naar aanleiding van de motie van de coalitie in december 2012 had de president aangegeven dat hij een diepgaand onderzoek zou instellen naar de 94.000 hectare aan houtconcessies die Gopie had gekregen.

Vijf maanden na aankondiging van het onderzoek is het resultaat daarvan nog steeds niet bekend, schrijft Tjin-A-Tsoi in zijn brief. “Welke waren uw overwegingen om de onderminister, ondanks de kennelijke dubieuze gang van zaken rond de verwerving van de onderhavige houtconcessies, toch eervol ontslag te verlenen?” Hij wil ook weten wat er met de houtconcessies is gebeurd en of de arealen nog steeds in het bezit zijn van ondernemer Gopie.

“Gaat u de aan dhr. Gopie verleende houtconcessies nog intrekken en aan het IDCS verstrekken, omdat het IDCS de concessies eerder had aangevraagd?” Verder vraagt de volksvertegenwoordiger of het beleid van het staatshoofd over de doelstellingen van IDCS nog overeind staat.

De motie vorig jaar in het parlement heeft ertoe geleid dat onderminster Gopie zijn portefeuille in januari 2013 ter beschikking heeft gesteld. Het staatshoofd heeft het ontslag aanvaard en heeft de onderminister eervol ontslag verleend.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April