OW tekent overeenkomsten, waaronder Highway
10 Nov 2012, 00:00
foto
Minister Ramon Abrahams is in zijn sas met de ondertekening van diverse infrastructurele projecten. (Foto: Raoul Lith)


In maart 2013 zal gestart worden met de bouw van de moderne Highway vanaf het Molenpad tot Zanderij. Het contract hiertoe is vrijdag ondertekend op het ministerie van Openbare Werken. “Er komt een grote fly-over van ongeveer 900 meter vanaf het Molenpad tot voorbij de Wijdenboschbrug, waardoor het verkeer sneller de stad uit kan, vertelt een vrolijke minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams.

“Het wordt een vierbaans Highway tot naar Paranam met nog zes tot zeven fly-overs en twee grote rotondes. Hiermee wordt invulling gegeven aan de belofte die de regering heeft gedaan”, legt Abrahams uit. Het grootste deel van dit project moet uiterlijk in 2015 opgeleverd worden.

Gedurfd project
Volgens Stanley Koole, directeur van ACE Consultancy, die de belast is met de directievoering van dit enorme project, is dit een mijlpaal voor zijn bedrijf. Hij feliciteert de minister en samenleving met dit ‘gedurfd’ project, en bedankt voor het vertrouwen dat in zijn bedrijf is gesteld.

Dalian zal belast worden met de uitvoering van dit mega-project. Langs de weg zullen er verschillende tussenstations worden opgezet en in maart zullen de eerste machines de weg opgaan. De Highway zal worden gerealiseerd met financiering uit China. Suriname heeft een aanvraag lopen bij de Chinese Investment Bank voor een lening van US$ 250 miljoen.

Nog meer projecten
Ook contracten voor de rehabilitatie van de wegdelen Albina naar Papatam en Derde Rijweg naar Monkshoop zijn getekend. De weg van Derde Rijweg naar Monkshoop (tot de brug over de Saramaccarivier) kost US$ 30 miljoen en SRD 18 miljoen is uitgetrokken voor Papatam. Deze projecten worden uitgevoerd door Tjonga Langa. De weg naar Papatam is zonder openbare aanbesteding gegund aan Tjonga Langa. Hiertoe heeft president Desi Bouterse toestemming gegeven, gezien het spoedeisende karakter. De weg naar Papatam werd door de buurtbewoners afgesloten omdat deze in zo’n slechte staat was.

In de contracten is als nieuwigheid ook een garantiestelling op asfalt opgenomen. Indien er problemen op het wegdek ontstaan zullen deze op kosten van de aannemer hersteld worden.
Abrahams zegt dat er nog meer projecten op komst zijn. “Het zijn behoorlijke investeringen vanuit de overheid maar het komt de gemeenschap en productiesector zeker ten goede”.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April