Carïbische leiders bevorderen gezondheid met wandeling
09 Mar 2012, 18:00
foto
Regeringsleiders doen mee aan een stevige wandeling op Peperpot. (Foto: Jacqueline Charles/Miami Herald)


Gemotiveerd door de officiële Caricom slogan ‘Gezonde bevolking, Welvarende Regio’ zijn drie regeringsleiders de laatste dag van de Caricom-vergadering begonnen met een stevige ochtendwandeling op de voormalige plantage Peperpot de Mopentibo Nature Trail. De leiders van Antigua & Barbuda, St. Kitts & Nevis en Guyana liepen samen met overheidsadviseurs, stafleden en de voormalige en huidige secretaris-generaal van Caricom.

Baldwin Spencer, premier van Antigua en Barbuda, vergat zijn wandelschoenen maar liep toch in zijn nette broek en sandalen. Zijn collega Denzil Douglas van St. Kitts & Nevis had zich verslapen, kwam laat en liep bezweet de helft van de ruim zes km lange trail.

Mooie plek
"Het is een erg mooie plek en een goede omgeving", zei de Guyanese president Donald Ramotar, die regelmatig wandelingen van 5-7 km maakt. "Het is een erg gezonde gewoonte, ik kan het iedereen aanbevelen, want het houdt je fit”. Ramotar voltooide de wandeling in minder dan twee uren en had genoeg energie over om daarna nog een auto uit de modder te helpen duwen.

President Desi Bouterse, die tot in de kleine uurtjes besprekingen had met enkele van zijn collegas, ontbrak met hen op het wandelfestijn. Brent Symonette, vice-premier van Bahamas, verklaarde zijn afwezigheid als volgt: “Ik heb genoten van een goed ontbijt, daarna mijn e-mails beantwoordt en naar het nieuws gekeken. Ik stap uit bed en werk vanaf 5 uur 's ochtends elke ochtend. Ik heb een slechte heup en een slechte rug. De wandeling kan me gestolen worden!”