Vrouwen hoeven niet te sterven aan borstkanker
21 Jan 2012, 06:00
foto
Karin Refos bij de poster van Lucia Rijker. (Foto: Raoul Lith)


“Borstkanker? Beat it”, is de slogan van de nationale bewustwordingscampagne van borstkanker in Suriname. Volgens Karin Refos van de stichting Pink Ribbon is al gebleken dat dankzij de aandacht in de media sinds vorig jaar meer vrouwen zich hebben aangemeld bij hun huisarts voor onderzoek. “Het is doodzonde, een schande als vrouwen in deze tijd sterven aan borstkanker, als je op tijd bent, kan je genezen”, benadrukt Refos.

De stichting introduceert ook de folders, billboard en twee televisie commercials die vanaf 30 januari worden vertoond. Lucia Rijker, wereldkampioen boxer en actrice, is het gezicht van de campagne. Net als zij vecht kunnen vrouwen vechten tegen borstkanker.
In het bestuur van de stichting hebben ook zitting Jennifer Bromet Patricia Meulenhof, Ferranto Dongor en oncoloog Jimmy Loor.

Op 8 maart is er een pinkribbon wandelloop vanaf het Onafhankelijkheidsplein. Refos hoopt op 8 maart de grootste pinkribbon bijeenkomst ter wereld te hebben op het plein. In de tweede fase van de campagne zal de stichting naar districten en scholen gaan voor informatie bijeenkomsten en het uitzetten van het materiaal zegt Refos.

Waarnemend ambassadeur Robert Petri van de Nederlandse ambassade zei dat dit project wordt gesteund omdat het een belangrijk probleem is en er te weinig voorlichting over is. Nederland wil graag met Suriname samenwerken om maatschappelijke onderwerpen aan te pakken.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December