Bigi Sma dey groots gevierd in Nickerie
20 Nov 2011, 22:00
foto
Minister Alice Amafo bij de viering van Bigisma Dey in Nickerie.


Het jaarlijks terugkerend evenement, de ‘Bigi Sma Dey’, is groots gevierd op het Pertjajah Luhur complex in Nickerie. De senioren burgers mochten elk met een pakketje naar huis. Daarnaast werden ze met eten en drinken verwend. Voor dit evenement zijn de ministers Hendrik Setrowidjojo en Alice Amafo afgereisd naar het rijstdistrict.

Setrowidjojo vertegenwoordigde Pl-voorzitter Paul Somohardjo die voor parlementair werk in het buitenland zit. Somohardjo is voorzitter van stichting Simba, die samen met het ministerie deze dag organiseert. “Tien jaren terug is door het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting de Bigi Sma Dey geïntroduceerd. Nu is het niet meer weg te denken”, aldus Setrowidjojo. De bewindsman merkt op dat de positieve ontwikkelingen die het land meemaakt mede te danken is aan de inzet van onze senioren burgers.

Dankbaar zijn
Amafo zegt dat de senioren burgers God dankbaar moeten zijn dat zij deze eerbare leeftijd hebben mogen bereiken. “Niemand weet waarom we op deze aarde leven , alleen de Almachtige weet dat. Het is de genade van de Heer dat men 60 jaar en meer kan bereiken. Ik wil u allen heel hartelijk dankzeggen voor de bijdrage die u allen geleverd hebben, als huisvrouw, boer, schoonmaakster, directeur, president of in welke functie dan ook”,aldus Amafo.

Assembleelid Soetimin Marsidih was als enige volksvertegenwoordiger bij de activiteit aanwezig. De senioren burgers konden swingen op de tonen van Sweet Melodies en Final Steps.

Wanita Ramnath

Tuesday 19 June
Monday 18 June
Sunday 17 June