Tjong-Ahin minister af; Mac Andrew ad-interim ROM
16 Mar 2023, 22:38
foto
Silvano Tjong-Ahin heeft het bewind over ROM overgedragen aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. (Foto: CDS)


Silvano Tjong-Ahin heeft zijn laatste handeling gepleegd als minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Hij heeft eerder op de dag het protocol van overdracht getekend. Hij heeft de leiding officieel overgedragen aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, die als ad-interim zal fungeren.

In zijn afscheidstoespraak zegt de ex-minister dat hij het kleinste ministerie achter zich laat, “daarmee is niet gezegd dat het ministerie qua productie en output navenant klein is. Het is een ministerie gericht op de toekomst, dat nog niet is uitgegroeid tot een helemaal ingevuld departement qua menskracht, maar er is reeds enorm veel werk verzet.”

Tjong-Ahin is ervan overtuigd dat de staf die hij achterlaat voldoende toegerust is om het grote werk dat er te verrichten is, succesvol uit te voeren. “Wij zijn trots op wat we tot op dit moment hebben kunnen doen.” Hij heeft zijn opvolger succes toegewenst om de potentie die het ministerie biedt optimaal te benutten, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Minister Mac Andrew zegt het jammer te vinden dat de uit het kabinet getreden minister het werk dat hij is begonnen, niet kan afmaken. “Ik heb het ook bij de president gezegd dat we iemand van kaliber verliezen. Iemand die leiderschap heeft getoond de afgelopen jaren. Het is hem aardig gelukt om aan dit nieuwe ministerie vorm te geven.” Hij spreekt de hoop uit dat er continuering van beleid zal zijn. Hij hoopt daarvoor nog steeds te mogen rekenen op ondersteuning van de vertrekkende minister. Hij ziet in hem iemand die op diverse ministeries ondersteuning heeft geboden en bijgestaan heeft met wijsheid.

De NPS is per 15 februari uit de coalitie getreden. De NPS-minister Tjong-Ahin en onderwijsminister Marie Levens hebben hun portefeuille ter beschikking gesteld van de president.

Advertenties