Protestactie is compleet uit de hand gelopen
17 Feb 2023, 12:44
foto
De zwaar bewapende politie heeft met traangas geschoten op de menigte. Er zijn ook ook waarschuwingsschoten geschoten.


De situatie bij de protestactie is compleet uit de hand gelopen. Op gegeven moment hebben demonstranten het Assembleegebouw bestormd. De lobby is vernield, terwijl ramen zijn gesneuveld. De politie heeft met traangas geschoten en er zijn ook waarschuwingsschoten gelost. De politie heeft opgetreden tegen de demonstranten die bleven terugkomen. Er is zelfs brand ontstaan in het gebouw.

De duizenden mensen die op de been waren, zijn uiteen gegaan nadat de politie schoten heeft gelost. Verschillende mensen zijn onwel geworden door het traangas.

Een traangasgranaat is teruggegooid door de demonstranten.

Een kleine groep is op het Onafhankelijkheidsplein gebleven en met flessen en bloempotten gegooid op de politie en het gebouw. De demonstranten zijn erg verhit. Zij  stellen dat de wet gebroken moet worden om de eisen kracht bij te zetten.

Ook voor journalisten is het bijzonder moeilijk om het werk te doen. Zij zijn ook aangevallen door demonstranten die vinden dat zij laf zijn door zich terug te trekken op het terrein van De Nationale Assemblee. Een groep demonstranten is nog steeds bezig met het gooien van flessen op het gebouw.
Advertenties