Frisse kleuren en blijde gezichten bij Sukh Dhaam
08 Feb 2023, 06:48
foto


De vleugel van kinderhuis Sukh Dhaam in Alkmaar, Commewijne, waarin de meisjes zijn ondergebracht, is opgeknapt. De jonge pupillen zijn blij met de renovatie van hun slaapruimte en sanitaire voorzieningen door Kersten Group of Companies. Ook de 'tjoela’ (buitenkeuken) is gerenoveerd. Het project is uitgevoerd op verzoek van de afgezwaaide CEO van Kersten, Antoine Brahim.

Brahim is in juli 2022 met pensioen gegaan. Hij wilde een duurzame bijdrage leveren aan een sociaalmaatschappelijk project binnen de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) waaruit ook Kersten in 1768 is voortgekomen.
Brahim stelde vorig jaar voor, om de fondsen voor zijn afscheidsreceptie en -feest te besteden aan het EBGS-kinderhuis.

De directie en de raad van commissarissen van het concern gingen akkoord met het verzoek van Brahim om het houten gebouw grondig te herstellen.  De trappen, deuren en ramen, de buitengevel, de plafondstructuur, de loopbrug tussen de twee gebouwen waaruit het kinderhuis bestaat, zijn vernieuwd. De gebouwen hebben ook een complete schilderbeurt gekregen.

 In Sukh Dhaam wonen 18 meisjes en 23 jongens van 6 tot en met 16 jaar. Sommige kinderen kunnen door familieomstandigheden niet thuis wonen, andere hebben in hun woonomgeving geen (vervolg)onderwijs.

De directeur is zuster Elfie Bishesar-Gajadhar, die het werk doet met ondersteuning van vier zorgmedewerkers, twee koks en een algemene medewerker. De pupillen krijgen een degelijke opvoeding en er is veel aandacht voor onderwijs en educatie. “Zo hebben deze kinderen alle kans om uit te groeien tot burgers die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname”, legt Bishesar uit. “De bijdrage van Kersten was zeer welkom”.

Kinderhuis Sukh Dhaam, Sarnami voor ‘Oord van geluk’, is in 1916 opgericht door dominee Peter Martin Legene en zijn vrouw Annie Gerarda van Zanten. Aan de oever van de Commewijnerivier boden zij indertijd onderdak aan kinderen van contractarbeiders die in schrijnende omstandigheden leefden. Nu, 107 jaar later, bieden de historische houten gebouwen nog steeds onderdak aan Surinaamse kinderen uit alle delen van het land.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April