Kuldipsingh belooft steun voor ondernemingen in Brokopondo
08 Feb 2023, 02:53
foto
minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie op werkbezoek in Brokopondo. (Foto's: EZ)


Amea Pineapple Industries NV en Stichting Landbouw, Ontwikkeling, Klaaskreek en Omgeving (LOKEO) kregen maandag bezoek van minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Kulpdipsing is van mening dat productie gesteund moet worden en beloofde productieondernemingen de nodige steun.

Directeur Wensly Perea van Amea Pineapple Industries NV, stelde het bezoek van de minister op prijs. Hij zegt ook waardering te hebben voor de financiële ondersteuning vanuit het Innovation for Firms Suriname (IFS) programma dat uitgevoerd wordt door het ministerie van EZ. Deze ondersteuning heeft hem in staat gesteld om zijn bedrijf op te starten. Perea geeft aan dat het nu de bedoeling is om richting verwerking van de ananassen te gaan.

Kuldipsingh gaf aan dat zij als ambtenaar ook betrokken is geweest bij dit project van het IFS-programma. De delegatie kreeg een rondleiding op het ananasveld van Perea en Kuldipsing plantte zelf ook een vrucht.

Het districtscommissariaat en de dependance van EZ in het district zijn ook bezocht door de delegatie. De minister is op het commissariaat ontvangen door districtscommissaris Ludwig Mendelzoon en zij brachten samen een bezoek aan stichting LOKEO. Volgens Ratling Sandino, trekker van LOKEO, wil de stichting het gebied in Brokopondo ontwikkelen middels veeteelt, industrie en het telen van vruchtbomen.

Kuldipsingh sprak waardering uit voor de jonge ondernemers van de stichting. Ook hier zijn enkel bomen in de grond gezet. Mendelzoon zei blij te zijn dat de minister persoonlijk enkele van de uitdagingen en mogelijkheden van het district Brokopondo heeft kunnen waarnemen. “Er is veel werk aan de winkel”, gaf hij aan.

De Chinese winkeliers die aanwezig waren bij het bezoek kregen van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie uitleg over de werkwijze van de ECD en over de consequenties van het niet naleven van de ECD-regels. Zij gingen in op vragen en onduidelijkheden die de winkeliers kenbaar maakten.

De dependance van het ministerie van EZ deelt het gebouw met de Stichting Staatsziekenfonds Kuldipsing zegt dat er uitgekeken wordt naar alternatieve behuizing voor de dependance, meldt de voorlichting van EZ.
Advertenties